Jak zabránit dítěti v přístupu do šuplíku a skříněk

Existuje několik typů dětských pojistek, které lze použít k zabránění dětem v přístupu do šuplíku. Zde je několik možností:

  • Magnetická pojistka: Tato pojistka obsahuje dva magnetické kousky - jeden se připevní na dveře šuplíku a druhý na rámování. Když jsou magnetické kousky v blízkosti, dveře se uvolní a lze je otevřít. Tento typ pojistky je snadno nainstalovatelný a lze jej snadno použít. V našem sortimentu naleznete Magnetický zámek na šuplíky a skříňky v balení po 4 ks.

 

  • Pásková pojistka: Tato pojistka obsahuje pásek, který se připojí k dveřím šuplíku na jedné straně a k rámu na druhé straně. Když je pásek připojen, dvířka se neotevřou. Pásková pojistka je také snadno nainstalovatelná a lze ji snadno použít. 

 

  • Zámková pojistka: Tato pojistka obsahuje zámek, který se umístí na dveře šuplíku. Když je zámek uzamčen, dveře se neotevřou. Tento typ pojistky je trochu složitější na instalaci a používání, ale je velmi účinný.

 

  • Zaklapávací pojistka: Tato dětská pojistka funguje na principu plastové západky. Není nutné její odlepování, ale postačí pro její otevření jen stlačení a vyháknutí pojistky z jedné její strany.

 

  • Rohová pojistka: Tato pojistka se umísťuje přes hranu nábytku. Je vhodná především pro vyklápěcí skříňky, ale i jiné druhy skříněk a šuplíků. 

 

Je důležité zvolit správnou velikost a typ pojistky pro váš konkrétní šuplík a dítě. Před instalací se ujistěte, že již není dítě dostatečně silné na to, aby mohlo šuplík otevřít. Je také důležité naučit dítě, že se nesmí hrát s pojistkou a že šuplík je určen pouze pro dospělé.

Celý sortiment dětských pojistek na šuplíky a skříňky, výhody a nevýhody jednotlivých druhů zábran, naleznete zde.