Jak zabezpečit okna před dětmi

Jak zabezpečit okna před dětmi

 

Okna a balkónové dveře jsou jedním z největších strašáků rodičů, jelikož se obávají, aby jejich dítě z okna či balkónu nevypadlo. Naštěstí existuje spousta bezpečnostních produktů, které zamezí v otevření okna či balkónové kliky a předchází tak riziku poranění dítěte. Samozřejmě ideální je zkombinovat instalaci bezpečnostních pojistek s neustálou kontrolou dítěte a nespouštět ho nikdy z dohledu. V praxi je však dohled dítěte 24h nereálný a proto je dobré se jistit bezpečnostními dětskými zábranami.

Okna můžete zabezpečit následovně:

  • Uzamykatelné balkónové kliky

    Kliky v sobě mají zabudovaný zámek, který je nutné nejprve odemknout klíčem a až poté lze klikou okno či balkónové dveře otevřít. Jedná se o zcela spolehlivou metodu ochrany. Tato klika je vhodná pro naprostou většinu plastových i dřevěných oken a balkónových dveří. Instaluje se přišroubováním do rámu okna.  
  • Lankový zámek na okna

    Lankový zámek se otevírá pomocí přiloženého klíče. Bezpečnostní zámek na okno zabraňuje úplnému otevření okna a tím snižuje riziko vypadnutí dítěte z okna. Se zádržnou silou 5.000N (500 kg) se řadí mezi velmi spolehlivé bezpečnostní pojistky. Pro otevření okna není zapotřebí sundání lankového zámku, stačí ho otevřít přiloženým klíčem. Zámek je vhodný pro většinu plastových i dřevěných oken. Instaluje se přišroubováním do rámu okna. 
  • Bezpečnostní zámek na okno

    Jde o kovový zámek na okno, který účinně brání v otevření okna. Blokuje pohyb kliky, čímž účinně zabraňuje otevření okna. Pro uvolnění zábrany, stačí pojistku otočit. Bezpečnostní zámek se instaluje pomocí šroubů. 

 

Vyberte si tu pravou bezpečnostní pojistku, která vám pomůže zabezpečit okno dětského pokoje i další okna a dveře ve vaší domácnosti. Každý typ zabezpečení má svá pozitiva i negativa, je to proto čistě na Vašem zhodnocení. Pokud Vás naše produkty zaujali, tak napište nebo navštivte kategorii Bezpečnostní pojistka na okna v našem e-shopu.

Byl pro vás tento článek o Zabezpečení oken přínosný?